1 duże lub 2 małe wędzone udka (mogą być pieczone)
1 brokuł
1 puszka kukurydzy
2 pomidory
5 rzodkiewek
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
2 łyżki śmietany 22 %
sól
pieprz
Instrukcje
Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Około 3-4 minuty, odcedzamy i studzimy. Wykładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru wody.
Udka obieramy z mięsa i kroimy w średnią kostkę.
Rzodkiewki kroimy w talarki.
Pomidory kroimy w kostkę.
Kukurydzę osączamy na sicie.
Majonez mieszamy ze śmietaną i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Wszystkie składniki delikatnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem, polewamy sosem. Wierzch możemy posypać drobno pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki.