1 średnia cukinia, około 2 szklanek (może być dynia)
2 średnie marchewki
1 cebula
20 dag sera żółtego
1,5 szklanki bułki tartej
3-4 łyżki natki pietruszki
4 jajka
0,5 szklanki oleju rzepakowego
sól
pieprz
Instrukcje
Cukinię dokładnie myjemy i jeśli jest młoda ścieramy całą na tarce o dużych oczkach, z dużej pozbywamy się nasion.
Marchewkę i ser ścieramy na tarce.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy, aż ładnie się zrumieni.
Cukinię, marchew, ser, cebulę i pietruszkę dokładnie mieszamy. Dodajemy jajka, bułkę tartą, olej, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do keksówki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ja użyłam keksówki o wymiarach 26x11
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy godzinę. Smacznego.