Do miski wkładamy mąkę, sól, cukier, sodę oraz starty drobno parmezan.
Dolewamy oliwę oraz zimną wodą. Miksujemy najlepiej przystawką z hakiem.
Następnie przekładamy na stolnicę i wyrabiamy gładkie ciasto. Jeśli nie macie miksera z hakiem od razu wszystko można zrobić na stolnicy.
Ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Następnie na stolnicy rozwałkowujemy ciasto, bardzo cienko. W razie potrzeby podsypujemy odrobiną mąki. Ja do wycinania krakersów użyłam radełka.
Pokrojone krakersy posypujemy papryką lub makiem. Delikatnie wałkujemy.
Następnie rozkładamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając niewielkie odległości. Pieczemy około 7 minut (aż się lekko zrumienią) w 180 C. Piekarnik góra - dół.