Agrest dokładnie myjemy, osuszamy. Ucieramy masło, dodajemy cukier i dalej ucieramy na puszystą masę. Dodajemy po 1 jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia (mąkę razem z proszkiem przesiewamy wcześniej przez sitko). ¾ ciasta wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, równomiernie rozsmarowujemy (ja użyłam formy o wymiarach 25X30. Do pozostałego ciasta dodajemy 2 łyżki kakao i miksujemy, wykładamy na masę jasną. Na wierzch kładziemy agrest. Ciasto pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Gotujemy budyń wg instrukcji na opakowaniu, studzimy. Masło ucieramy i stopniowo łyżka po łyżce dodajemy budyń. Masę rozsmarowujemy na wystudzonym cieście, wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem na wierzch ścieramy wiórki z gorzkiej czekolady. Smacznego