Mąkę razem cukrem, jajkiem i proszkiem miksujemy lub ręcznie ugniatamy. Dodajemy migdały i staramy się aby część znalazła się w środku. Część migdałów można wcześniej posiekać.
Na lekko oprószonej mąką stolnicy formujemy wałeczki (średnica 3-4 cm, delikatnie spłaszczamy).
Przekładamy na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20 - 25 minut.
Wyjmujemy ciasto z piekarnika, lekko studzimy i ostrym nożem ukośnie kroimy na 1,5-2 cm kromki.
Ponownie układamy na blasze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 8 minut, po tym czasie odwracamy je na drugą stronę i pieczemy kolejne 8 minut.
Upieczone ciasteczka studzimy i przekładamy do szczelnie zamykanego słoja lub puszki. Ciasteczka długo zachowują świeżość.