Drukuj Pin

Sałatka meksykańska z kabanosem, kukurydzą i fasolą

Składniki

  • 250 g ulubionych kabanosów
  • 200 g sera żółtego (np.gouda)
  • 1 duża papryka czerwona
  • 6 dużych ogórków konserwowych (świetnie pasują również ogórki w musztardzie)
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 łyżka majonezu lub gęstego jogurtu
  • sól
  • pieprz

Instrukcje

  • Do dużej miski wrzucamy kabanosy pokrojone w plasterki, ser pokrojony w drobną kostkę, paprykę i ogórki pokrojone w kostkę.
  • Kukurydzę osączoną z zalewy i fasolę wypłukaną i osączoną na sitku.
  • Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do maku solą i pieprzem, dodajemy majonez lub jogurt. Smacznego :)