Drukuj Pin

Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem

Składniki

  • 1 główka kapusty pekińskiej lub pół dużej
  • 2 gruntowe, świeże ogórki
  • 2 ogórki kiszonej
  • 1 mały por
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1-2 łyżki majonezu ( w zależności jak dużo lubicie)
  • sól
  • pieprz

Instrukcje

  • Kapustę drobno kroimy, ogórka świeżego obieramy ze skórki. Pora kroimy na cienkie plasterki i sparzamy. ( drobno pokrojonego pora zalewamy gorącą wodą i trzymamy w niej 2-3 minuty, odcedzamy na sicie i studzimy).
  • Ogórek świeży i kiszony cienko kroimy lub szatkujemy na cienkie plasterki. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majonezem. Posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego :)