Drukuj Pin
5 od 1 ocena

Karkówka z pieczarkami, cebulą i octem balsamicznym

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 2 większe cebule
  • 40 dkg pieczarek
  • sól
  • pieprz

Sos:

  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek wody
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego 190 g

Instrukcje

  • Karkówkę pokroić w plastry przyprawić (sól pieprz- ale można dodać swoje ulubione przyprawy), obsmażyć z dwóch stron i ciepłe plastry wkładać do naczynia żaroodpornego.
  • Na karkówkę układać cebulę pokrojoną w piórka (wcześniej zeszkloną na patelni), a na cebulę surowe pieczarki pokrojone w plastry.
  • Całość zalać sosem, sosu nie jest za dużo jednak w czasie pieczenia objętość się zwiększy. Piec ok 1 godz. w temp. 180-200 stopni.