Drukuj Pin

Łazanki z kapustą

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu typu Łazanki 500 g
  • 1 duża lub 2 małe młode kapusty
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • olej
  • sól
  • pieprz

Instrukcje

  • Mięso mielone dusimy na niewielkiej ilości oleju około 15-20 minut
  • Pieczarki kroimy i smażymy na rumiano z 1 łyżką masła
  • Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy aż się zrumieni
  • Kapustę kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie (uwaga żeby nie była zbyt miękka)
  • Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody (al dente)
  • Kapustę po ugotowaniu dokładnie osączamy z całej wody, dodajemy ugotowany makaron i pozostałe składniki. Mieszamy doprawiając solą i pieprzem.