Go Back
Drukuj
Obraz przepisu
Smaller
Normal
Larger
Drukuj
Pin
Szybkie spaghetti z tuńczykiem
Składniki
200 g makaronu spaghetti
1 puszka tuńczyka (duże kawałki w sosie własnym)
1 puszka pomidorów
1 cebula
oliwa z oliwek
1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku lub papryki słodkiej
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
bazylia
sól
cukier
Instrukcje
W garnku z dużą ilością posolonej wody gotujemy makaron al dente.
W tym samym czasie kroimy cebulę w drobną kostkę i szklimy ją na oliwie. Po chwili dodajemy pomidory z puszki i dusimy do czasu, aż się rozpadną.
Na koniec dodajemy tuńczyka osączonego z zalewy i wszystko doprawiamy do smaku solą ew. cukrem. Dodajemy bazylię i pietruszkę.
Makaron polewamy sosem. Smacznego.