Drukuj Pin

Sałatka jarzynowa z buraczkami

Składniki

  • 2 średnie marchewki
  • 3 jajka
  • 3 średnie buraki
  • 3 ogórki kiszone
  • puszka kukurydzy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Instrukcje

  • Buraczki myjemy, gotujemy lub owijamy folią spożywczą i pieczemy w temp.200 stopni przez godzinę, marchewkę gotujemy do miękkości.
  • Marchewkę i buraczki obieramy, jajka gotujemy na twardo, wszystkie składniki kroimy w kostkę.
  • Kukurydzę osączamy z zalewy i dodajemy do warzyw. Natkę pietruszki i szczypiorek drobno siekamy.
  • Czosnek przeciskamy przez wyciskarkę, dodajemy sól, pieprz i majonez do smaku.