Wafle przekładane

Wafle przekładane masą, dżemem, marmoladą, kto z nas ich nie zna, smak dzieciństwa. Robi się je szybko i jeszcze szybciej znikają.

1 opakowanie wafli
1 szklanka mleka
250 g masła
1 szklanka brązowego cukru
2-3 łyżki ciemnego kakao
2 szklanki mleka w proszku

Mleko, masło, cukier i kakao rozpuścić w rondelku gotować 5 minut od chwili wrzenia, często mieszając. Lekko przestudzić, dodać stopniowo dodać mleko w proszku i dobrze rozmieszać, ręcznie lub mikserem. Odczekać chwilę aż masa wystygnie i przekładać wafle, na wierzch położyć deskę, a na nią coś ciężkiego. Zostawić na kilka godzin lub tyle ile damy radę :), najlepiej na całą noc. Następnie kroić na dowolne kawałki.

Wafle przekładane

Wafle przekładane

 

 

 


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam