Top Rated Recipes

All Top Rated Recipes
Masło domowe – masło koperkowe

Zawsze lubiłam smak i zapach „prawdziwego” masła, zrobie…

Kruche ciasto z wiśniami

Pyszne, delikatne, lekko kwaśne i kruche ciasto. W wersji ory…

Rogaliki drożdżowe

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne drożdżowe rogaliki w wykonan…

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Odrobina słońca na talerzu 🙂 dzisiaj u mnie na śniadani…

Ciasto czekoladowe

Kolejny przepis dla miłośników czekolady i nie tylko. Ideal…

Pączki serowe – „sękacze”

Ten przepis został umieszczony w jednym z komentarzy pod racu…

Top Rated Recipes

All Top Rated Recipes

Masło domowe – masło koperkowe

Zawsze lubiłam smak i zapach „prawdziwego” masła, zrobienie go jest banalnie proste. Dodatkowo dodając różne składniki możemy zmienić jego smak. Ja zrobiłam masło z dodatkiem koperku, ale z dodatkiem pietruszki czy z ząbkiem czosnku, jest równie smaczne i idealnie pasuje do dań z grilla. Kromka świeżego chleba lub chrupiącej bagietki posmarowana takim masłem to czysta […]

author przez asikm77

Kruche ciasto z wiśniami

Pyszne, delikatne, lekko kwaśne i kruche ciasto. W wersji oryginalnej piana z białek była na wierzchu, ale tym razem byłam wyjątkowo roztargniona i o drugim kawałku ciasta czekającym w lodówce przypomniałam sobie po kilku minutach. ;).

author przez asikm77

Rogaliki drożdżowe

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne drożdżowe rogaliki w wykonaniu mojej bratowej Ani. 🙂 Są delikatne i bardzo smaczne. Z podanej porcji wychodzi około 32 szt.

author przez asikm77

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Odrobina słońca na talerzu 🙂 dzisiaj u mnie na śniadanie była pasta jajeczna ze szczypiorkiem.  Szybko i smacznie i zdrowo, koniecznie zróbcie jest pyszna.

author przez asikm77

Ciasto czekoladowe

Kolejny przepis dla miłośników czekolady i nie tylko. Idealne ciasto na dobry początek dnia.

author przez asikm77

Pączki serowe – „sękacze”

Ten przepis został umieszczony w jednym z komentarzy pod racuchami. Tak jak obiecałam zrobiłam je i …… są po prostu PRZEPYSZNEEEE. Koniecznie je zróbcie, ich przygotowanie i smażenie zajęło mi jedynie pół godziny. Robi się je banalnie prosto, a efekt jest po prostu WOW. 🙂

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam