Surówka z kapusty pekińskiej

Bardzo smaczna, zdrowa i przede wszystkim prosta oraz szybka w wykonaniu, idealna do niedzielnego schabowego i nie tylko :).

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

 

Surówka z kapusty pekińskiej

1 średnia kapusta pekińska
1 średnia marchewka
1 słodkie jabłko
1 mała puszka kukurydzy
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18 % lub gęstego jogurtu
sól
pieprz

Kapustę kroimy na małe piórka, marchew ścieramy na tarce duże oczka, jabłko dokładnie szorujemy i również ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy kukurydzę, sól, pieprz do smaku i dokładnie mieszamy. Majonez łączymy ze śmietaną, sosem polewamy surówkę i dokładnie mieszamy.

 


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam