Surówka z kapusty kiszonej

Prosta, smaczna i przede wszystkim zdrowa surówka z kapusty kiszonej. Zapraszam

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Składniki

0,5 kg kapusty kiszonej

1 marchew

0,5 małej cebuli cukrowej

1 łyżeczka cukru

pieprz świeżo mielony

oliwa z oliwek lub olej rzepakowy – kilka łyżek

Kapustę dobrze odcisnąć i drobno pokroić. Marchew obrać i zetrzeć na średnich oczkach, cebulę pokroić bardzo drobno. Dodać 1 łyżeczkę cukru (do smaku), świeżo zmielony pieprz i olej lub oliwę. Wymieszać i odstawić na minimum godzinę.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1 komentarz
mmiki40

Styczeń 27, 2015 @ 20:48

Reply

znam wersje z cebulka!

Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam