Surówka z białej kapusty

Dzisiaj zapraszam Was na surówkę z białej kapusty. To moja ulubiona surówka, robię ją latem i zawsze tylko wtedy gdy mam pewność, że kapusta, której używam nie jest pryskana i sztucznie nawożona. Taka kapusta nie będzie po zrobieniu gorzka.

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Składniki:
pół główki średniej kapusty (lipcówki)
3-4 marchewki
mała cebula cukrowa
4 łyżki drobno pokrojonego koperku i natki pietruszki
1 łyżka śmietany 22 %
1 łyżka jogurtu greckiego
sól
pieprz

Kapustę szatkujemy bardzo drobno, solimy i odstawiamy na około pół godziny aż trochę zmięknie. Dodajemy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, koperek i natkę. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy jogurt i śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego.


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam