Śledzie_ze_śliwką_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Śledzie ze śliwką

Przepis na śledzie, które możemy zrobić kilka dni wcześniej. Wymagają odrobinę wprawy, ale na pewno sobie świetnie poradzicie. Są pyszne. Polecam.

Śledzie_ze_śliwką_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Śledzie_ze_śliwką_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Składniki:
7 płatów śledziowych
14 dużych śliwek suszonych lub wędzonych
1 duża cebula
olej rzepakowy
mleko
wykałaczki

Śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie opłukujemy wodą i osączamy na ręczniku papierowym.

Cebulę kroimy w piórka, wrzucamy do garnka i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na 5 minut i osączamy na sicie.

Płaty śledziowe kroimy wzdłuż. Na każdym płacie układamy kilka piórek cebuli i po jednej dużej, lub 2 małych śliwkach. Spinamy na brzegach wykałaczką i kroimy na pół. Wkładamy do słoika. Tak postępujemy do czasu wykorzystania wszystkich płatów. Na koniec całość zalewamy olejem i odstawiamy na 2-3 dni do lodówki.

Śledzie_ze_śliwką_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Śledzie_ze_śliwką_To_co_lubie_gotuje_i_polecam


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam