Śledzie z curry

Śledzie jemy przez cały rok, ja osobiście najbardziej lubię te w śmietanie z dodatkiem jabłka, ale dzisiaj zapraszam Was na śledzie z curry. Dla tych którzy lubią curry będzie to strzał w dziesiątkę.

Śledzie z curry

Śledzie z curry

Składniki:
6 płatów śledziowych około pół kg
2 średnie cebule (najlepiej cukrowe)
3 łyżki przyprawy curry łagodnego
olej rzepakowy

Śledzie moczymy pół godziny w zimnej wodzie, osuszamy na ręczniku papierowym, a potem kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Śledzia, cebulę i curry delikatnie mieszamy w salaterce, zalewamy olejem tak żeby całość przykryć.


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam