Śledzie w śmietanie

Na wigilijnym stole zawsze pojawiają się śledzie, które można przygotować na wiele sposobów. Dzisiaj proponuję przepis na moje ulubione śledzie w śmietanie. Nie potrzebujemy wielu składników, są szybkie i proste do zrobienia. A Wy jakie śledzie lubicie najbardziej?

Śledzie_w_śmietanie_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Śledzie_w_śmietanie_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Składniki:
4-5 płatów śledziowych
1 duże jabłko
1 duża cebula
3-4 łyżki śmietany 22%

Śledzie moczymy minimum przez godzinę w wodzie, zmieniając raz wodę. Po tym czasie osączamy z nadmiaru na ręczniku papierowym i kroimy je na 1 cm kawałki. Układamy na półmisku.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, jabłko obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Cebulę mieszamy z jabłkiem i dodajemy śmietanę, jeśli zrobimy to szybko jabłko nie zdąży nam ściemnieć. Wykładamy na śledzie, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na minimum godzinę. Smacznego.


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam