Dawno nie robiłam tej sałatki całkiem o niej zapomniałam, a jest naprawdę smaczna. Zanim pojawią się na naszych stołach pierwsze nowalijki korzystajmy z tego co mamy. Sałatka jest szybka w przygotowaniu i tak naprawdę ugotowanie jajek zajmie nam najwięcej czasu.

Sałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli

Sałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli

Składniki
1 szt. średniej kapusty pekińskiej
½ puszki fasoli czerwonej
½ puszki kukurydzy
5 jajek ugotowanych na twardo
1 papryka czerwona
3 -4 średnie ogórki konserwowe
majonez 2-3 łyżki
sól
pieprz
Kapustę drobno poszatkować, dodać kukurydzę i fasolę odsączoną z zalewy. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Jajka pokroić w kawałki dowolnej wielkości. Dodać sól i pieprz do smaku, oraz majonez.