Kurczak z cukinią

Dzisiaj zapraszam Was na lekkie, szybkie danie. Kurczak będzie idealny na sobotni obiad, zostanie Wam jeszcze dużo czasu na doładowanie akumulatorów, przed kolejnym pracowitym tygodniem.

author przez asikm77

Barszcz czerwony

Taki barszcz czerwony jadam tylko w święta. Podany z uszkami, krokietami czy pasztecikami jest po prostu wyśmienity. Obok zupy grzybowej jest to moja ulubiona świąteczna potrawa. Polecam.

author przez asikm77

Zapiekanka brokułowa

Łatwa i szybka zapiekanka, a jeśli dzień wcześniej ugotujecie sobie ryż jej przygotowanie zajmie Wam nie więcej niż 15 minut.

author przez asikm77

Bitki wołowe

Dzisiaj propozycja na obiad, uwielbiam wołowinę, właściwie cała rodzina bardzo ją lubi. Robię ją z różnymi dodatkami i z każdym smakuje idealnie. Może być z ziemniakami, grubym makaronem, kaszą gryczaną, jęczmienną. Do tego kiszone ogórki mmm pycha.

author przez asikm77

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana, szybka wersja gołąbków – farsz taki sam. Najlepiej ją zrobić teraz kiedy paprykę mamy świeżą i pachnącą słońcem.

author przez asikm77

Naleśniki z serem

Każdy chyba umie usmażyć naleśniki, przepisów również jest wiele. Przygotowałam dziś dla Was naleśniki, które robiła moja babcia – są pyszne, jedyne i niepowtarzalne. Niezmiennie przypominają mi smak dzieciństwa ….

author przez asikm77

Naleśniki z jagodami

Szaleństwa naleśnikowego ciąg dalszy. Dzisiaj wersja letnia z jagodami, teraz możemy użyć mrożonych. Robimy je podobnie jak naleśniki z serem.

author przez asikm77

Fasolka po bretońsku

Jesienią i zimą mamy ochotę na zupełnie inne smaki, w ten weekend akurat była to fasolka po bretońsku. Na targach i bazarkach pojawiła się piękna tegoroczna fasola więc nie mogłam się jej oprzeć. Idealna w dniu przygotowania, a jeszcze lepsza kolejnego.

author przez asikm77

Faszerowane ziemniaki

Weekend zapowiada nam się grillowo, dlatego zapraszam Was na faszerowane ziemniaki, które możecie zrobić zarówno na grillu jak i w piekarniku. Mimo wszystko pogodnego i słonecznego weekendu życzę, u mnie pada deszcz.

author przez asikm77

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami, mój smak z dzieciństwa. Są może pracochłonne, ale od czasu do czasu namawiam do ich zrobienia, szczególnie teraz kiedy trwa sezon na te świeże owoce. Można je zrobić także z malinami, z wiśniami są równe smaczne.

author przez asikm77

Cukinia faszerowana

Dostałam piękną ekologiczną cukinię, a że dawno nie robiłam faszerowanej cukinii powstało pyszne lekkie danie. Polecam, naprawdę warto. Wszystkim bardzo smakowała.

author przez asikm77

Karkówka z pieczarkami, cebulą i octem balsamicznym

Taką karkówkę jadłam kilka lat temu u znajomych i pamiętam, że bardzo mi smakowała. Smak zaskakujący ale myślę, że wielu przypadnie do gustu. Przepis przeleżał u mnie dość długo bo ciągle nie miałam czasu jej zrobić. Po małej modyfikacji dzielę się nim z Wami.

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam