Cukinia faszerowana

Dostałam piękną ekologiczną cukinię, a że dawno nie robiłam faszerowanej cukinii powstało pyszne lekkie danie. Polecam, naprawdę warto. Wszystkim bardzo smakowała.

author przez asikm77

Karkówka z pieczarkami, cebulą i octem balsamicznym

Taką karkówkę jadłam kilka lat temu u znajomych i pamiętam, że bardzo mi smakowała. Smak zaskakujący ale myślę, że wielu przypadnie do gustu. Przepis przeleżał u mnie dość długo bo ciągle nie miałam czasu jej zrobić. Po małej modyfikacji dzielę się nim z Wami.

author przez asikm77

Kapuśniak

Ponieważ wiosna w tym roku wyjątkowo nie rozpieszcza nas wysokimi temperaturami, dlatego ciągle mam ochotę na potrawy, które dodają mi energii. Mimo szczerych chęci za zimno na odchudzanie :).

author przez asikm77

Szparagi zapiekane z szynką parmeńską i parmezanem

Sezon na szparagi trwa wyjątkowo krótko więc warto wykorzystać ten czas maksymalnie. Szparagi polubiłam całkiem niedawno 2-3 lata temu i żałuję że tak późno. Przepis pewnie dla wielu osób jest znany ale myślę, że warto go przypomnieć. Smak i zapach obłędny.

author przez asikm77

Zupa kalafiorowa

Uwielbiam zupy , najbardziej te z dużą ilością warzyw. Dzisiaj zupa kalafiorowa, warzywa z uprawy ekologicznej (jeśli mamy taką możliwość) więc mam pewność, że nie jest z całą tablicą Mendelejewa ;).

author przez asikm77

Młoda kapusta

Przed krótkim urlopem wrzucam jeszcze jeden z moich ulubionych przepisów na młodą kapustę. Obowiązkowo z dużą ilością koperku.

author przez asikm77

Botwinka

Kolejna z zup, które uwielbiam, a jaka zupa jest Waszą ulubioną?

author przez asikm77

Leczo

Dzisiaj smacznie i kolorowo. Polecam lekkie warzywne danie, które możemy gotować przez cały rok, jednak w sezonie letnim smakuje najbardziej. Zapraszam.

author przez asikm77

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Jeśli szukacie pomysłu na zbliżającą się kolację walentynkową, albo po prostu nie macie pomysłu na niebanalny obiad, to zapraszam do wypróbowania kurczaka w nowej odsłonie. Wygląda apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Tu szczególny ukłon w stronę Panów, tym przepisem z pewnością zaskoczycie swoją drugą połówkę. 😉                   […]

author przez asikm77

Schab faszerowany kapustą i grzybami

Zanim na dobre zaczniemy piec i gotować potrawy Wielkanocne podzielę się z Wami przepisem na schab faszerowany pieczarkami i kapustą kiszoną. Trochę inna alternatywa dla tradycyjnych schabowych.

author przez asikm77

Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami

Nie macie pomysłu na weekendowy obiad? Jeśli tak to zapraszam do wypróbowania pysznej, delikatnej polędwiczki pieczonej w cieście francuskim z pieczarkami. Do tego garść sałat z odrobiną oliwy. Pycha.

author przez asikm77

Pulpety w sosie pomidorowym

Dzisiaj przepis na szybki obiad, pulpety możecie podać z kaszą jęczmienną, gryczaną czy z ziemniakami. Są smaczne i szybkie w przygotowaniu. No i smakują maluchom.

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam