Czekoladowa babka

Co może być lepszego w zimny, deszczowy dzień od kawałka czekoladowego ciasta. Dzisiaj w formie babki, którą możecie zrobić również w Wielkanoc.

author przez asikm77

Babka cytrynowa

Za każdym razem kiedy piekę kolejną babkę, ta właśnie wydaje mi się najlepsza. Dzisiaj przepis na babkę cytrynową. Pachnie cudnie i smakuje wybornie. Zapraszam.

author przez asikm77

Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami

Proponuję dzisiaj jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami, świetne danie również na Wielkanocny stół. Smacznego.

author przez asikm77

Mazurek

To mój pierwszy mazurek i muszę Wam powiedzieć, że wyszedł naprawdę super.

author przez asikm77

Sernik brzoskwiniowy

Dzisiaj zapraszam Was na przedświąteczny sernik brzoskwiniowy. Jego smak jest po prostu obłędny. Jest lekki, puszysty i bardzo delikatny.

author przez asikm77

Jajka faszerowane pieczarkami

Życzę Wam, Kochani, aby te święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję. Zapraszam na ostatni przedświąteczny przepis, na pyszne faszerowane pieczarkami jajka.

author przez asikm77

Babka drożdżowa

Kto ma ochotę na kolejną, pyszną, słodką babkę ;).

author przez asikm77

Jajka faszerowane pieczarkami I

Dzisiaj przepis na jajka faszerowane z pieczarkami, bardzo smaczne. Jeśli zmielimy również białka pasta idealnie nadaje się na kanapki.

author przez asikm77

Jajka z tuńczykiem

Kolejna propozycja jajeczna, tym razem jajka z tuńczykiem.

author przez asikm77

Sos chrzanowy – Jak zrobić sos chrzanowy

Sos chrzanowy idealnie pasuje do pasztetu, jajek. Spokojnie zdążycie zrobić go przed świętami, to tylko 5 minut.

author przez asikm77

Sernik na zimno z malinami

Zanim zaczniemy zrzucać zbędne poświąteczne kalorie, proponuję pyszny sernik z malinami. Idealnie pasuje do pysznej porannej, popołudniowej i wieczornej kawy.

author przez asikm77

Pasztet z cielęciny

Jeden ze smaków mojego dzieciństwa, pasztet z cielęciny. Robi go od lat mój tato właśnie na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Zawsze ma taki sam smak, jest naprawdę smaczny. Przepis pochodzi z książki :”Pasztety, paszteciki…” z 1966 r.

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam