Przyprawa do piernika – Jak zrobić przyprawę do piernika

Na rynku dostępnych jest mnóstwo przypraw do piernika, jednak ich skład pozostawia wiele do życzenia. Upieczenie pierniczków czy piernika z własną domową przyprawą daje dużo większą satysfakcję, a dodatkowo wiemy z jakich składników się składa. Przyprawa jest aromatyczna, nie jest zbyt ostra, dlatego idealnie nadaje się do pierników dla naszych milusińskich, szczególnie tych, które ostre […]

author przez asikm77

Ciasto serowo-piernikowe z orzechami

Dzisiaj przepis na pyszne ciasto serowo-piernikowe. Zachęcam do użycia przyprawy piernikowej własnoręcznie przygotowanej. Przepis znajdziecie na blogu. Zapraszam.

author przez asikm77

Śledzie w pomidorach z rodzynkami

Żeby ktoś mógł piec ciasta, ktoś musi zrobić śledzie. 🙂 Dzisiaj kolejny przepis na pyszne śledzie w sosie pomidorowym z rodzynkami.

author przez asikm77

Śledzie w śmietanie

Na wigilijnym stole zawsze pojawiają się śledzie, które można przygotować na wiele sposobów. Dzisiaj proponuję przepis na moje ulubione śledzie w śmietanie. Nie potrzebujemy wielu składników, są szybkie i proste do zrobienia. A Wy jakie śledzie lubicie najbardziej?

author przez asikm77
pierniki na talerzu

Pierniczki

Pieczenie pierniczków czas zacząć.

author przez asikm77

Ryba po grecku

Teraz kiedy warzywa mają najlepszy smak, zachęcam do zrobienia ryby po grecku. Każdy ma swój ulubiony przepis na taką rybę, a ja dzisiaj dzielę się swoim.

author przez asikm77

Sernik z brzoskwiniami

Sernik, którego nie może zabraknąć w te święta. Jest pyszny, delikatny i wyjątkowo smaczny. Polecam.

author przez asikm77

Bigos

Każdy z Was ma swoją wersję bigosu, ja dzisiaj dzielę się z Wami swoim przepisem. Smacznego.

author przez asikm77

Ciasto makowe z brzoskwiniami

Zachęcam do zrobienia pysznego makowego ciasta z rodzynkami i lekką cytrusową nutą. Jest czasochłonne, ale warto je zrobić przy okazji robienia makowców.

author przez asikm77

Kwas buraczany

Pyszny, aromatyczny kwas buraczany z którego przygotujemy barszcz czerwony. Jest banalnie prosty i wystarczy tylko 5 dni żeby cieszyć się jego smakiem.

author przez asikm77

Śledzie ze śliwką

Przepis na śledzie, które możemy zrobić kilka dni wcześniej. Wymagają odrobinę wprawy, ale na pewno sobie świetnie poradzicie. Są pyszne. Polecam.

author przez asikm77

Barszcz czerwony

Taki barszcz czerwony jadam tylko w święta. Podany z uszkami, krokietami czy pasztecikami jest po prostu wyśmienity. Obok zupy grzybowej jest to moja ulubiona świąteczna potrawa. Polecam.

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam