Rolada czekoladowa

Zanim w końcu doczekamy się wiosny i odrobiny słońca proponuję poprawić sobie nastrój solidną porcją czekoladowej rolady. Czekolada jest dobra na wszystko 🙂

author przez asikm77

Babka cytrynowa

Za każdym razem kiedy piekę kolejną babkę, ta właśnie wydaje mi się najlepsza. Dzisiaj przepis na babkę cytrynową. Pachnie cudnie i smakuje wybornie. Zapraszam.

author przez asikm77

Sałatka ryżowa

Zapraszam Was dzisiaj na kolorową sałatkę ryżową z tuńczykiem i jajkami. Jest łatwa i szybka do zrobienia, a do tego naprawdę smaczna. Może zrobicie ją w nadchodzące święta? Zapraszam. 🙂

author przez asikm77

Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami

Proponuję dzisiaj jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami, świetne danie również na Wielkanocny stół. Smacznego.

author przez asikm77

Mazurek

To mój pierwszy mazurek i muszę Wam powiedzieć, że wyszedł naprawdę super.

author przez asikm77

Sernik brzoskwiniowy

Dzisiaj zapraszam Was na przedświąteczny sernik brzoskwiniowy. Jego smak jest po prostu obłędny. Jest lekki, puszysty i bardzo delikatny.

author przez asikm77

Jajka faszerowane pieczarkami

Życzę Wam, Kochani, aby te święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję. Zapraszam na ostatni przedświąteczny przepis, na pyszne faszerowane pieczarkami jajka.

author przez asikm77

Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami

Nie macie pomysłu na weekendowy obiad? Jeśli tak to zapraszam do wypróbowania pysznej, delikatnej polędwiczki pieczonej w cieście francuskim z pieczarkami. Do tego garść sałat z odrobiną oliwy. Pycha.

author przez asikm77

Ciasto brzoskwiniowe

Dziś proponuję przepis na lekkie śmietankowo-brzoskwiniowe ciasto.

author przez asikm77

Ciasto razowe z jabłkami

Po dłuższej przerwie zapraszam Was na pyszne, zdrowe ciasto z jabłkami. Jest wilgotne i delikatne, a do tego bardzo smaczne.

author przez asikm77

Babka drożdżowa

Kto ma ochotę na kolejną, pyszną, słodką babkę ;).

author przez asikm77

Ciasto z rabarbarem i kruszonką

Zaczął się sezon na rabarbar, a ja uwielbiam połączenie słodkiego z kwaśnym. Dzisiaj przepis na właśnie takie ciasto, które jest bardzo puszyste, lekko słodkie, przełamane kwaśnym rabarbarem. Ci którzy chcą uniknąć dodatkowych kalorii mogą zrezygnować z dodania kruszonki. Zapraszam po drugi przepis na ciasto z rabarbarem. 🙂  

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam