Pasta z awokado

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną pastę z awokado. Awokado ma mnóstwo dobroczynnych właściwości m.in. obniża poziom cholesterolu, reguluje ciśnienie krwi. Nie wszyscy je lubią, ale w połączeniu z jajkiem i innymi dodatkami z pewnością Wam posmakuje. 

author przez asikm77

Boczek pieczony

Dzisiaj coś dla mięsożerców, porcja pysznego pieczonego boczku. Kanapka z pieczonym boczkiem z dodatkiem kiszonego ogórka, w taki mroźny dzień dostarczy Wam trochę kalorii.  🙂  

author przez asikm77

Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy

Do kolekcji modnych i popularnych ostatnio pasztetów warzywnych dorzucam dziś kolejny z marchewką, cukinią i czerwoną soczewicą. Jest bardzo smaczny i bardzo zdrowy. Zapraszam. 🙂

author przez asikm77

Pasztet z żurawiną

Pewnie większość z Was piecze pasztety na święta, ja w tym roku z pewnością zrobię kolejny raz pasztet z żurawiną. Jeśli jeszcze nie jedliście takiego to zachęcam do zrobienia.

author przez asikm77

Pasztet z selera

Hit ostatnich tygodni w moim menu, do tej pory go kupowałam, ale od jakiegoś czasu robię sama. Dzisiaj dzielę się przepisem z Wami. Jest bardzo delikatny i aromatyczny. Spróbujcie koniecznie.

author przez asikm77

Pasztet warzywny

Macie dość mięs i  wędlin, które zawsze  jednakowo smakują? Jeśli tak , to zapraszam na inny niż tradycyjny, pyszny, delikatny i łatwy w przygotowaniu pasztet warzywny.

author przez asikm77

Pasta z makreli wędzonej i twarogu

Pyszna, delikatna pasta, idealnie smakuje z ciemnym pieczywem.

author przez asikm77

Pasztet z cielęciny

Jeden ze smaków mojego dzieciństwa, pasztet z cielęciny. Robi go od lat mój tato właśnie na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Zawsze ma taki sam smak, jest naprawdę smaczny. Przepis pochodzi z książki :”Pasztety, paszteciki…” z 1966 r.

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam