Cukinia panierowana

Sezon na cukinię w pełni, szykując przetwory z cukinii warto przygotować cukinię panierowaną. Idealna na szybką przekąskę, świetnie smakuje sama lub z dodatkiem sosu czosnkowego. Najlepiej smakują małe cukinie, które nie mają dużych nasion.

author przez asikm77

Lody truskawkowo – bananowe

Przed nami kolejna fala upałów, dlatego już dziś zapraszam Was po przepis na lody truskawkowo-bananowe. Smaczne, owocowe bez dodatku jajek i cukru. 🙂

author przez asikm77

Sernik z brzoskwiniami

Zapraszam Was dzisiaj na kawałek pysznego sernika z brzoskwiniami. Możecie dodać do niego również morele z nimi też będzie świetnie smakował. Sernik po upieczeniu musi postać kilka godzin, aż stężeje, dlatego spokojnie możecie upiec go wieczorem, a rano będzie idealny.:)

author przez asikm77

Śnieżny puch

Upał upałem, ale mimo wszystko mamy ochotę na coś słodkiego. Dlatego w takich sytuacjach najlepsze na świecie będzie ciasto bez pieczenia. Po godzinie w lodówce można już delektować się puszystym, zimnym i wyjątkowo smacznym sernikiem. W wersji oryginalnej przygotowywany jest ze śnieżką, której ja osobiście wyjątkowo nie lubię, dlatego postanowiłam zamienić ją śmietanką. Zapraszam po […]

author przez asikm77

Sałatka szwedzka

Chciałabym Was dzisiaj zachęcić do przygotowania sałatki ogórkowej. Popularna sałatka szwedzka, która z pewnością Wam posmakuje, świetna do kanapek czy obiadu. Przygotowuje ją się całkiem szybko, z podanej ilości wychodzi 6 słoików 0,5 litrowych. Zapraszam również na bloga po sprawdzone przepisy na ogórki, kiszone, konserwowe i musztardowe.

author przez asikm77

Ciasto jogurtowe ze śliwkami – bez użycia miksera

Ciasto jogurtowe to ekspresowe ciasto, które możecie przygotować bez użycia miksera. Długo utrzymuje świeżość, jest bardzo łatwe, smaczne i szybkie do zrobienia. Możecie użyć do niego dowolnych owoców sezonowych, ja zrobiłam je ze śliwkami. Zapraszam po przepis.   

author przez asikm77

Mini bezy – Jak zrobić mini beziki

Często pytacie do czego wykorzystać białka, które zostają po przygotowaniu np. kruchego ciasta. Ja wykorzystuję je do zrobienia bezy, którą potem można przełożyć ulubionym kremem, upiec kokosanki lub po prostu mini bezy. Możecie przechowywać je w puszce do dwóch tygodni (jeśli oczywiście nie znikną w niewyjaśnionych okolicznościach 😉 ). Takie mini bezy świetnie sprawdzą się […]

author przez asikm77

Tarta z owocami i białą czekoladą

Zapraszam Was dzisiaj po przepis na delikatną tartę z owocami i białą czekoladą. Możecie użyć do niej dowolnych owoców, z każdymi będzie smakowała wyjątkowo. Zapraszam.

author przez asikm77

Sernik z biszkoptem i polewą czekoladową

Przepisów na serniki nigdy za wiele, dzięki temu każdy znajdzie swój ulubiony. Tym razem zapraszam Was po przepis na sernik z biszkoptem i polewą czekoladową. Jest bardzo delikatny , puszysty i mało słodki , dlatego jeśli wolicie bardziej słodkie ciasta możecie polać go dodatkowo polewą czekoladową na wierzchu.

author przez asikm77

Rolada bezowa z owocami

Fantastyczna rolada bezowa to ciasto, obok którego nie można przejść obojętnie. Jest delikatne w smaku mimo, że beza jest słodka, krem, który znajduje się w środku oraz owoce idealnie przełamują tę słodycz. Jeden kawałek to zdecydowanie za mało. Do tej pory robiłam rolady biszkoptowe, ale rolada bezowa w/g mnie jest najlepsza z nich. Idealny deser […]

author przez asikm77

Omleciki biszkoptowe z owocami

Przepis na smaczne, puszyste omleciki z dodatkiem owoców. Ich przygotowanie zajmie Wam nie więcej niż 15 minut, możecie podać je z ulubionymi owocami, cukrem pudrem lub po prostu z dżemem. Smacznego. 🙂

author przez asikm77

Pasta z tuńczykiem i jajkami

Często robię różne pasty na kanapki, są łatwe i szybkie do zrobienia, a do tego smaczne. Dzisiaj zapraszam Was po przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem.

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam