Skórka pomarańczowa – kandyzowana – Jak zrobić skórkę kandyzowaną

Nie wyobrażam sobie zrobienia keksu, makowca czy babki wielkanocnej bez dodatku skórki pomarańczowej. Te kupowane w sklepie mają w składzie całą masę zbędnych ulepszaczy i innej chemii. Dlatego ja obok przyprawy do piernika zawsze na święta przygotowuję również skórkę pomarańczową i cytrynową – kandyzowaną, do czego i Was zachęcam. Zrobienie jej jest banalnie proste, a […]

author przez asikm77

Dżem dyniowy z pomarańczą i cytryną

Dyniowy dżem z dodatkiem pomarańczy zaskoczy Was z pewnością swoim delikatnym smakiem i cudownym zapachem. Spróbujcie :).

author przez asikm77

Ciasto pomarańczowe

Pyszne pomarańczowe ciasto, zapach jaki roznosi się podczas pieczenia jest obłędny. Koniecznie zróbcie jest naprawdę pyszne.

author przez asikm77

Herbata z pomarańczą

A kiedy wrócicie zmarznięci ze spaceru lub po ciężkim dniu pracy, wtedy zapraszam Was na pyszną, pachnącą i rozgrzewającą herbatę pomarańczową.

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam