Paprykarz

Jeśli znacie i lubicie smak kultowego już paprykarza szczecińskiego, zachęcam Was do zrobienia wersji domowej. Ja robiłam go wczoraj i smakuje jak oryginalny, a nawet jest lepszy ;). Ci, którzy go nie znają niech koniecznie spróbują jest naprawdę dobry, idealny na śniadanie czy kolację z ulubionym pieczywem. Znacie? Lubicie? Jeśli tak to łapka w górę. […]

author przez asikm77

Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami

Jeśli macie ochotę na kawałek pysznego faszerowanego schabu to zapraszam i zachęcam do zrobienia. Pasuje zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek, sosów, chrzanu czy innych dodatków.

author przez asikm77

Schab gotowany

Dzisiaj kolejny przepis na smaczną i zdrową, domową wędlinę. Tym razem schab gotowany, bardzo delikatny w smaku. Z dodatkiem chrzanu będzie również smaczną odmianą na Wielkanoc. Zapraszam. 🙂

author przez asikm77

Szynka peklowana domowa

Dzisiaj chciałabym Was zachęcić do upieczenia przesmacznej szynki, musicie na nią poczekać kilka dni, ale naprawdę warto. Jest bardzo delikatna w smaku i dużo smaczniejsza od tych ze sklepu. Będzie również idealna na zbliżające się Święta Wielkanocne.  

author przez asikm77

Pasztet z pieczarkami

Zrobiłam ostatnio przepyszny pasztet z pieczarkami. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, najwięcej czasu zajmuje pokrojenie pieczarek dlatego najlepiej wybierać te większe. Pieczarki powinny być świeże i białe wtedy pasztet nie będzie zbyt ciemny. Jest bardzo smaczny z dodatkiem chrzanu czy sosu tatarskiego.

author przez asikm77

Boczek pieczony

Dzisiaj coś dla mięsożerców, porcja pysznego pieczonego boczku. Kanapka z pieczonym boczkiem z dodatkiem kiszonego ogórka, w taki mroźny dzień dostarczy Wam trochę kalorii.  🙂  

author przez asikm77

Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy

Do kolekcji modnych i popularnych ostatnio pasztetów warzywnych dorzucam dziś kolejny z marchewką, cukinią i czerwoną soczewicą. Jest bardzo smaczny i bardzo zdrowy. Zapraszam. 🙂

author przez asikm77

Pasztet z żurawiną

Pewnie większość z Was piecze pasztety na święta, ja w tym roku z pewnością zrobię kolejny raz pasztet z żurawiną. Jeśli jeszcze nie jedliście takiego to zachęcam do zrobienia.

author przez asikm77

Pasztet z selera

Hit ostatnich tygodni w moim menu, do tej pory go kupowałam, ale od jakiegoś czasu robię sama. Dzisiaj dzielę się przepisem z Wami. Jest bardzo delikatny i aromatyczny. Spróbujcie koniecznie.

author przez asikm77

Pasztet warzywny

Macie dość mięs i  wędlin, które zawsze  jednakowo smakują? Jeśli tak , to zapraszam na inny niż tradycyjny, pyszny, delikatny i łatwy w przygotowaniu pasztet warzywny.

author przez asikm77

Pasta z makreli wędzonej i twarogu

Pyszna, delikatna pasta, idealnie smakuje z ciemnym pieczywem.

author przez asikm77

Pasztet z cielęciny

Jeden ze smaków mojego dzieciństwa, pasztet z cielęciny. Robi go od lat mój tato właśnie na Wielkanoc i zawsze ma taki sam smak. Przepis pochodzi z książki :”Pasztety, paszteciki…” z 1966 r.

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam