Skórka pomarańczowa – kandyzowana – Jak zrobić skórkę kandyzowaną

Nie wyobrażam sobie zrobienia keksu, makowca czy babki wielkanocnej bez dodatku skórki pomarańczowej. Te kupowane w sklepie mają w składzie całą masę zbędnych ulepszaczy i innej chemii. Dlatego ja obok przyprawy do piernika zawsze na święta przygotowuję również skórkę pomarańczową i cytrynową – kandyzowaną, do czego i Was zachęcam. Zrobienie jej jest banalnie proste, a […]

author przez asikm77

Przyprawa do piernika – Jak zrobić przyprawę do piernika

Na rynku dostępnych jest mnóstwo przypraw do piernika, jednak ich skład pozostawia wiele do życzenia. Upieczenie pierniczków czy piernika z własną domową przyprawą daje dużo większą satysfakcję, a dodatkowo wiemy z jakich składników się składa. Przyprawa jest aromatyczna, nie jest zbyt ostra, dlatego idealnie nadaje się do pierników dla naszych milusińskich, szczególnie tych, które ostre […]

author przez asikm77

Sos chrzanowy – Jak zrobić sos chrzanowy

Sos chrzanowy idealnie pasuje do pasztetu, jajek. Spokojnie zdążycie zrobić go przed świętami, to tylko 5 minut.

author przez asikm77

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam