Zapraszam po przepis na pyszne ciasteczka z kawałkami czekolady. Ich przygotowanie zajmie Wam tylko chwilę, świetnie sprawdzą się na przyjście niespodziewanych gości, do szkoły, pracy czy porannej kawy. 🙂 To także świetna zabawa razem z naszymi milusińskimi.
Często pytacie do czego wykorzystać białka, które zostają po przygotowaniu np. kruchego ciasta. Ja wykorzystuję je do zrobienia bezy, którą potem można przełożyć ulubionym kremem, upiec kokosanki lub po prostu mini bezy. Możecie przechowywać je w puszce do dwóch tygodni (jeśli oczywiście nie znikną w niewyjaśnionych okolicznościach 😉 ). Takie mini bezy świetnie sprawdzą się […]
Znacie te małe ciasteczka obsypane makiem i przełożone marmoladą? Chyba wszyscy je znają, ja je uwielbiam. Są delikatne, puszyste, a zrobienie ich zajmuje niewiele czasu dlatego zachęcam Was do ich upieczenia jeszcze przed świętami. 🙂
Ostatnio często goszczą u nas bułeczki drożdżowe. Tym razem zrobiłam je z białym serem i powidłami śliwkowymi, ale możecie zamiast nich dodać ulubiony dżem. Zapraszam do wypróbowania przepisu, z podanej porcji wychodzi 14 średnich bułeczek :). Smacznego.
Za oknem zima i mróz, w taką pogodę mam ochotę tylko na puszystą drożdżówkę z serem polaną lukrem. Do tego kubek gorącego kakao lub kawy, ciepły koc, dobra książka i można przezimować do wiosny. 😉
Jeśli upiekliście już pierniczki to teraz pora na kruche ciasteczka pachnące wanilią i cynamonem. Takie ciasteczka to nieodłączny element przedświątecznych wypieków. Wspólne przygotowanie ich to świetny pomysł na spędzenie popołudnia razem z rodziną w kuchni.
Te małe kuleczki o smaku kokosowym, oblane pyszną czekoladą rozpływają się w ustach. Są wyborne, delikatne, a jeśli nie robicie ich dla dzieci możecie dodać do nich odrobinę alkoholu, co jeszcze bardziej podkręci ich smak. Wymagają odrobinę cierpliwości, ale zapewniam Was, że warto. Ładnie zapakowane nadają się na prezent dla bliskiej osoby, kto z nas […]
Zapraszam Was po przepis na puszyste, lekkie i wyjątkowo smaczne bułeczki dyniowe. Sezon na dynię trwa, korzystajmy 🙂
Uwielbiam ciasteczka, wszystkie i bez wyjątku. 🙂 Ostatnio robiłam pyszne ciasteczka orzechowe i na jednym razie na pewno się nie skończy, są bardzo smaczne, a dzięki dużej ilości orzechów zdrowe 🙂 Koniecznie je zróbcie.
Jeśli zastanawiacie się co zrobić dzisiaj, pysznego na podwieczorek to ja Was zachęcam do zrobienie pysznych, delikatnych i puszystych rogalików drożdżowych z serem. Znikały jeszcze ciepłe, jeśli macie chwilę zróbcie je koniecznie. 🙂
Zapraszam Was dzisiaj na pyszne, mocno czekoladowe popękane ciasteczka. Taka mała przerwa w produkcji przetworów. Ciasteczka robi się bardzo łatwo, świetnie pasują do popołudniowej małej czarnej ;).
Sezon na rabarbar trwa, dlatego jeśli macie godzinkę wolnego to zachęcam do zrobienia smacznych babeczek z rabarbarem i orzechami włoskimi. Szybka, smaczna przekąska. Idealna na piknik, drugie śniadanie czy po prostu kiedy mamy ochotę na małe co nieco. 🙂