Proponuję dzisiaj jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami, świetne danie również na Wielkanocny stół. Smacznego.

Jajka_faszerowane_tuńczykiem_i_kaparami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Jajka_faszerowane_tuńczykiem_i_kaparami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Składniki:
4 jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
szczypiorek
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
1 łyżka kaparów
sól
pieprz

Jajka gotujemy na twardy, studzimy. Kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka. Żółtka ucieramy z osączonym tuńczykiem, musztardą i majonezem. Dodajemy kilka posiekanych kaparów, doprawiamy solą i pieprzem. Kapary są słone, więc z solą ostrożnie.

Białka wypełniamy farszem, ozdabiamy kaparami i szczypiorkiem.

Jajka_faszerowane_tuńczykiem_i_kaparami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Jajka_faszerowane_tuńczykiem_i_kaparami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam