Życzę Wam, Kochani,
aby te święta Wielkanocne
wniosły do Waszych serc
wiosenną radość i świeżość,
pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję.

Zapraszam na ostatni przedświąteczny przepis, na pyszne faszerowane pieczarkami jajka.

Jajka_faszerowane_pieczarkami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Jajka_faszerowane_pieczarkami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Składniki:
6 jajek
500 g pieczarek
łyżka masła
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Kroimy na pół i delikatnie wydrążamy żółtka. Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce. Przesmażamy na maśle, solimy i pieprzymy do smaku. Żółtka rozdrabniamy widelcem i mieszamy z przestudzonymi pieczarkami, doprawiamy majonezem, ew. solą i pieprzem. Nakładamy do białek i posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Smacznego.

Jajka_faszerowane_pieczarkami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Jajka_faszerowane_pieczarkami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam