Paluszki rybne

Dzisiaj przepis na paluszki rybne, chyba każdy je zna, ale te kupowane w sklepie mają mnóstwo niepotrzebnych chemicznych dodatków. Dlatego proponuję abyście zrobili je sami, są naprawdę łatwe w przygotowaniu.

Paluszki rybne

Paluszki rybne

Składniki
300 g pieczonego łososia (może być gotowany)
1 średni ziemniak
1 jajko
4 małe pieczarki
2 plastry żółtego sera
olej rzepakowy
masło
bułka tarta

Upieczoną rybę rozdrabniamy widelcem, dodajemy ugotowanego rozgniecionego ziemniaka, mieszamy dokładnie. Pieczarki kroimy w drobniutką kostkę i smażymy na odrobinie masła aż się zrumienią, dodajemy do masy ziemniaczano-rybnej. Ser kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy do masy, doprawiamy do smaku solą. Do zimnej masy wbijamy 1 jajko i całość dokładnie mieszamy, możemy dodać posiekaną natkę pietruszki. Formujemy paluszki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony, a pod koniec dodajemy odrobinę masła żeby się ładnie zrumieniły. Podajemy na ciepło z gotowanymi warzywami.


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam