Ogórki w zalewie musztardowej

Ostatnio kilka razy już słyszałam same pozytywne opinie o ogórkach w zalewie musztardowej, dlatego i ja postanowiłam zrobić w tym roku. Przepis sprawdzony dlatego dzielę się nim z Wami.

Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

Składniki:
około 2 kg małych ogórków
Zalewa:
3 szklanki wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru’2 łyżki soli
5 łyżek musztardy stołowej
Dodatkowo:
ziele angielskie
liść laurowy

 
Ogórki dokładnie myjemy i układamy ciasno w słoikach. Dodajemy po 1 liściu laurowym i dwóch ziarnach ziela angielskiego. Zalewę zagotowujemy i gorącą zalewamy ogórki. Odstawiamy na około 3 godziny. Po tym czasie zakręcamy i wekujemy około 5-10 minut.


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam