Ogórki konserwowe

Ostatnia propozycja w tym roku jeśli chodzi o przetwory z ogórkami w roli głównej. Dzisiaj przepis na ogórki konserwowe.

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Składniki:
Zalewa na 3 litrowe słoiki
5 szklanek wody
1 szklanka octu 10%
2 płaskie łyżki soli
4 średnio czubate łyżki cukru
Na spód słoika włożyć 1 baldach kopru, ogórki ułożyć ciasno w słoikach. Dodać 4-5 ziaren pieprzu, 1 liść laurowy, 4-5 ziaren ziela angielskiego, kawałek chrzanu, około 0,5 łyżeczki gorczycy. Zalewę zagotowujemy i gorącą zalewamy ogórki. Zakręcamy słoiki i wekujemy pół godziny.


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam