Naleśniki z jagodami

Szaleństwa naleśnikowego ciąg dalszy. Dzisiaj wersja letnia z jagodami, teraz możemy użyć mrożonych. Robimy je podobnie jak naleśniki z serem.

Naleśniki z jagodami

Naleśniki z jagodami

Składniki na ciasto:
2 szklanki mąki
4 jajka
150 ml mleka i około 50 ml wody
szczypta soli
olej do smażenia

Nadzienie:
szklanka jagód
2 łyżki drobnego cukru

Mąkę, jajka i mleko dokładnie mieszamy ew. miksujemy, dodajemy sól. Pamiętajmy, żeby nie dodawać od razu całej ilości wody/mleka, ciasto musi uzyskać konsystencję gęstej śmietany.

Naleśniki smażymy na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni, z niewielką ilością oleju.

Szklankę jagód wymieszać z dwiema łyżkami drobnego cukru , posmarować naleśniki , zwinąć w rulon. Z bitą śmietaną to naprawdę pychotka.


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam