Jeśli macie niewiele czasu na przygotowanie obiadu ten przepis jest właśnie dla Was.

Spaghetti_z_tuńczykiem_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Spaghetti_z_tuńczykiem_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Składniki:
200 g makaronu spaghetti
1 puszka tuńczyka (duże kawałki w sosie własnym)
1 puszka pomidorów
1 cebula
oliwa z oliwek
1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku lub papryki słodkiej
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
bazylia
sól
cukier

W garnku z dużą ilością posolonej wody gotujemy makaron al dente.

W tym samym czasie kroimy cebulę w drobną kostkę i szklimy ją na oliwie. Po chwili dodajemy pomidory z puszki i dusimy do czasu, aż się rozpadną.

Na koniec dodajemy tuńczyka osączonego z zalewy i wszystko doprawiamy do smaku solą ew. cukrem. Dodajemy bazylię i pietruszkę.

Makaron polewamy sosem. Smacznego.