Łazanki z kapustą

Przepis na dzisiejszą potrawę dostałam od mojej babci. Kapusta z łazankami jest smaczna i prosta w wykonaniu, a do tego całkiem niedroga. Możecie ją zrobić z połowy podanych składników ponieważ wychodzi jej naprawdę sporo, ale równie dobrze smakuje odgrzana następnego dnia.

Łazanki z kapustą

Łazanki z kapustą

Składniki:
1 opakowanie makaronu typu Łazanki 500 g
1 duża lub 2 małe młode kapusty
500 g mięsa mielonego wieprzowego
500 g pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
olej
sól
pieprz

 
1. mięso mielone dusimy na niewielkiej ilości oleju około 15-20 minut
2. pieczarki kroimy i smażymy na rumiano z 1 łyżką masła
3. cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy aż się zrumieni
4. kapustę kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie (uwaga żeby nie była zbyt miękka)
5. makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody (al dente)
Kapustę po ugotowaniu dokładnie osączamy z całej wody, dodajemy ugotowany makaron i pozostałe składniki. Mieszamy doprawiając solą i pieprzem.


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam