Kotlety mielone z czosnkiem

Dla tych, którzy nie przejedli się podczas świąt mam propozycję obiadową. Zapraszam na pyszne kotlety mielone z czosnkiem.

Mielone z czosnkiem

600 g mięsa mielonego z łopatki
400 g mięsa mielonego wołowego
1 jajko
1 bułka pszenna
2 ząbkiczosnku
1 łyżka majeranku
1 cebula
4 łyżki wody
sól
pieprz
bułka tarta
olej
Mięso mielimy dodajemy jajko, cebulę kroimy drobno i smażymy na złoty kolor, bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy. Bułkę, cebulę i czosnek blendujemy, dodajemy do mięsa. Pozostałe składniki czyli woda, sól około pół łyżeczki, pieprz, majeranek dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać odrobinę bułki tartej. Formujemy kotlety – wielkość taką jak lubimy. Smażymy na średnim ogniu do czasu aż będą rumiane, pamiętając żeby nie nakłuwać widelcem podczas smażenia żeby nie wypłynęły wszystkie soki.

Kotlety mielone z czosnkiem

To co lubie gotuje – Kotlety mielone z czosnkiem

 


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam