Jajka z tuńczykiem

Kolejna propozycja jajeczna, tym razem jajka z tuńczykiem.

Jajka z tuńczykiem

1 tuńczyk w kawałkach w oleju słonecznikowym
4 jajka ugotowane na twardo
łyżeczka majonezu
sól
łyżka posiekanego szczypiorku

Jajka gotujemy na twardo, delikatnie obieramy, dzielimy wzdłuż na połówki żeby nie uszkodzić białka, oddzielamy żółtka. Tuńczyka osączamy z nadmiaru oleju.
Tuńczyka, jajka i majonez blendujemy, dodajemy posiekany szczypiorek, sól do smaku i mieszamy. Farszem napełniamy białka, ozdabiamy szczypiorkiem. W wersji na ostro możemy dodać łyżeczkę chrzanu.

 

Jajka z tuńczykiem

Jajka z tuńczykiem

 


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam