Jajka z pieczarkami

Dzisiaj przepis na jajka faszerowane z pieczarkami, bardzo smaczne. Jeśli zmielimy również białka pasta idealnie nadaje się na kanapki.

Jajka z pieczarkami

4 jajka
10 średnich pieczarek
1 średnia cebula
łyżeczka musztardy
łyżka posiekanego kopru
sól

jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka
cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na niewielkiej ilości oleju lub masła
pieczarki obieramy, kroimy na małe kawałki i smażymy na łyżeczce masła do czasu aż się zrumienią
Zimne składniki : żółtka, cebulę i pieczarki blendujemy lub mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy koper, sól do smaku,łyżeczkę musztardy, mieszamy i napełniamy białka.

Jajka z pieczarkami

Jajka z pieczarkami

 

 


2 komentarze
Gaja

Kwiecień 3, 2015 @ 13:02

Reply

Super są . Świetne urozmaicenie na „jajeczne ” święta. Polecam .

Mario

Kwiecień 1, 2015 @ 06:53

Reply

Przepis już wypróbowałem. Jajka sa pyszne. Polecam!

Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam