Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami

Proponuję dzisiaj jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami, świetne danie również na Wielkanocny stół. Smacznego.

Jajka_faszerowane_tuńczykiem_i_kaparami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Jajka_faszerowane_tuńczykiem_i_kaparami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Składniki:
4 jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
szczypiorek
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
1 łyżka kaparów
sól
pieprz

Jajka gotujemy na twardy, studzimy. Kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka. Żółtka ucieramy z osączonym tuńczykiem, musztardą i majonezem. Dodajemy kilka posiekanych kaparów, doprawiamy solą i pieprzem. Kapary są słone więc z solą ostrożnie.

Białka wypełniamy farszem, ozdabiamy kaparami i szczypiorkiem.

Jajka_faszerowane_tuńczykiem_i_kaparami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Jajka_faszerowane_tuńczykiem_i_kaparami_To_co_lubie_gotuje_i_polecam


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam