Dzisiaj zapraszam Was na pyszne kotlety jajeczne, robiłam je pierwszy raz, ale z pewnością będą dużo częściej gościły na moim stole. Z sezonowymi warzywami stanowią całkiem lekki i przyjemny posiłek. Smakują idealnie na ciepło jak i na zimno.

Kotlety_jajeczne_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Kotlety_jajeczne_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

Składniki:

5-6 jajek ugotowanych na twardo

1 jajko

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżka posiekanego koperku

1 mała puszka kukurydzy

3 łyżki bułki tartej

sól

pieprz

olej lub masło klarowane

Ugotowane jajka ścieramy na tarce, dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki, bułkę tartą, kukurydzę, sól, pieprz i surowe jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu po 2-3 minuty z każdej strony. Smacznego.