Bób z pesto

Dzisiejszy wpis dedykuję wszystkim miłośnikom bobu, mam nadzieję, że taka wersja Wam posmakuje.

Bób z pesto

Bób z pesto

Składniki:
0,5 kg bobu
30 g tartego parmezanu
garść natki pietruszki
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanych pistacji (ja użyłam niesolonych)
7 łyżek oliwy z oliwek
sól
pieprz

 
Natkę myjemy i wrzucamy do blendera, dodajemy starty parmezan, posiekany czosnek, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Całość blendujemy do uzyskania konsystencji pesto, jeśli trzeba dodajemy oliwę. Bób gotujemy do miękkości i obieramy ze skórki. Polewamy pesto i posypujemy całość pistacjami. Smacznego 🙂


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam