Biszkopt

Najprostszy biszkopt, idealny do przełożenia lub na spód do ciasta z owocami i galaretką.           A jutro przepis na pyszny biszkopt z truskawkami.

Składniki
3 jajka
5 łyżek cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
½ łyżeczki proszku do pieczenia

Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, jak już piana będzie sztywna dodajemy stopniowo żółtka i ubijamy na wolnych obrotach. Mąki mieszamy z proszkiem, przesiewamy przez sitko i dodajemy do jajek, delikatnie mieszamy. Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach (do tzw. suchego patyczka).

 

Biszkopt

Biszkopt

Biszkopt

Biszkopt

 


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam