Karkówka z pieczarkami I

Taką karkówkę jadłam kilka lat temu u znajomych i pamiętam, że bardzo mi smakowała. Smak
zaskakujący ale myślę, że wielu przypadnie do gustu. Przepis przeleżał u mnie dość długo bo ciągle nie miałam czasu jej zrobić. Po małej modyfikacji dzielę się nim z Wami.

Karkówka z pieczarkami

Karkówka z pieczarkami

Składniki:
1 kg karkówki
2 większe cebule
40 dkg pieczarek
pół słoiczka koncentratu pomidorowego 190 g
sól
pieprz

SOS:
5 łyżek octu balsamicznego
5 łyżek cukru
5 łyżek wody
niepełny mały słoiczek koncentratu pomidorowego

Karkówkę pokroić w plastry przyprawić (sól pieprz- ale można dodać swoje ulubione przyprawy), obsmażyć z dwóch stron i ciepłe plastry wkładać do naczynia żaroodpornego. Na karkówkę układać cebulę pokrojoną w piórka (wcześniej zeszkloną na patelni), a na cebulę surowe pieczarki pokrojone w plastry.
To zalać sosem, sosu nie jest za dużo jednak w czasie pieczenia objętość się zwiększy. Piec ok 1 godz. w temp. 180-200 stopni.


Dodaj komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wszelkie prawa autorskie zastrzezone © to co lubie gotuje i polecam